Abborrefiske

Abborren är en av Sveriges populäraste och folkkäraste fiskar. Du hittar abborren i princip alla vattendrag från norr till söder, vilket gör den väldigt lättillgänglig. Den kan fiskas på många olika sätt av hela familjen. De lite större exemplaren bjuder på en intensiv kamp på lätt utrustning.

Under kategorin Abborrefiske hittar du de spön, rullar, linor, beten och fiskemetoder som vi tycker fungerar bäst.

Spö:

Vi tycker att ett på i längden 6 - 8 fot är perfekt med kastvikter upp max 30 gram.

Rulle:

En rulle i UL modell till 6' spöt och en 1000 eller 2500 (Shimanos storlekar) storlek till de längre varianterna.

Lina:

Vi föredrar en tunn flätlina i diameterna 0,06 - 0,13 mm. Föredrar du hellre fiska med en nylonlina, så ska du välja linor mellan 0,20 - 0,25 mm.

Övrigt:

Lite spinnare, skeddrag, wobblers är ett måste om du ska spinnfiska. Det finns ett brett urval av olika färger och rörelsemönster bland dragen, ett tips att ha lite olika som du kan laborera med. Nya fiske metoder som Drop Shot och Carolina Rigs har kommit till Sverige med storm. Metoderna kan vissa dagar vara helt dominanta. Lite Drop Shot prylar och några Carolina Rigs bör finnas med på fisketuren, du hittar vad du behöver under varje kategori.

En väska och en betesask är mycket bra att ha dina prylar i, som t.e.x beteslås, beten, extra krokar och andra bra och ha saker.