Fiskespö

Inom kategorin fiskespön för gädda finns det ett gäng alternativ, helt beroende på hur du hade tänkt att fånga denna fantastiska fisk.

Jerkfiske:

Började bli riktigt populärt i Sverige runt år 2005-2006. Tektiken går ut på att du "rycker" hem ditt bete. För att få bästa resultat behöver du ett ganska kort spö (6-8 ft) med riktigt styv action. Många jerkbaits väger ganska mycket, därför passar en multirulle (t.e.x en Ambassadeur) bäst till jekfisket.

För att få rätt gång på ditt jerkbait är en flätlina ett måste.

Spinnfiske:

Är i detta nuet det helt klart den populäraste metoden för gädda. Att spinnfiska gäddan är något bekvämare än ovanstående metod. Beten som passar bäst till spinnfisket är: större jiggar, tailbeten och större wobblers. Även här krävs en multirulle (t.e.x en Ambassadeur) och en flätlina.

Haspelfiske:

Nu fötiden är det mer en regel än undantag att ha med sig ett haspelspö på fisketurerna efter gädda. Många gånger kan det vara helt avgörande att ha ett mindre bete i andra änden, det är då haspelutrustningen kommer till sin rätt. 

Vi rekommenderar att använda en haspelrulle i 4000 storlek och en flätlina som är ca 0,18-0,23 m.

Gäddmete:

Otroligt effektiv metod. Du behöver ett relativt långt och styvt spö (10-12 ft), en baitrunner rulle och även här en flätlina i runt 0,30 mm.