Sportfiskegiganten Seatrout Open

VECKANS FÖREMÅL SOM SKA LIGGA SYNLIGT VID FISKEN ÄR EN HANDSKE! 

Sportfiskegiganten Seatrout Open Vinter / Vår

OBSERVERA ATT MAN KAN ANMÄLA SIG NÄR MAN VILL FRAM TILL DEN 31 MARS. TÄNK BARA ATT DET ÄR DE TVÅ SAMMANLAGT LÄNGSTA FISKARNA SOM RÄKNAS OCH MAN FÅR BARA ANMÄLA EN I VECKAN. MED ANDRA ORD ANMÄLER DU DIG DEN 31 MARS, HAR DU TROLIGTVIS INTE EN CHANS ATT VINNA. 

Vi på Sportfiskegiganten har kustfisket efter havsöring varmt om hjärtat. Därför har vi startat en tävling "Sportfiskegiganten Seatrout Open" som kommer att täcka hela vår svenska kust.

Tävlingsformen är enkel, man ska se till att fånga de två längsta blanka havsöringarna från en svensk kust. Den som har fångat de sammanlagt längsta havsöringarna till den 31 Mars kommer att kamma hem tävlingen.

Vinnaren kommer att ta hem den totala summan i kontanter samt en massa andra fina priser. 

 

Var: Hela Landet!

När: 1 Januari - 31 Mars

Pris: 100:- / per deltagare och anmälan är bindande. För att lämna en anmälning ska man ha betalat och blivit registrerad.

Hur betalar jag?: Kom in i butiken och betala kontant eller swisha till Johan i butiken 0708787440, uppge då ditt namn.

Art: Havsöring fångad i havet från land eller med vadarbyxor.

Vad kan jag vinna?: Vinnaren kammar hem hela prispotten, så ju fler som är med desto mer pengar till vinnaren! 

Snyggast bild kommer att bli belönad med ett Westin W8 haspelspö (Värde: 6549:-). 1-3 kommer att få en special utgåva från OGP med 5 stycken special tillverkande Snurrebassen i en exklusiv träask. 

Varje månad kommer vi dessutom att utse månadens fisk och fina priser utlovas!

Tävlingsregler: Tävlingen går ut på att fånga två stycken havsöringar som är blanka. Längden slås ihop till en total längd den 31 Mars Man får anmäla en havsöring i veckan. Man anmäler sin fisk varje måndag till vår Facebooksida. Har man ingen egen Facebook, så går det bra att låna någon annans. Man får givetvis byta ut sina fiskar under tävlingens gång, så det är bara att anmäla på!

Fisken som anmäls ska vara blank, dvs att den inte får vara utlekt och smal. Fisken blir godkänd av en oberoende jury. Minimimåttet ska var 50 cm.

Är du osäker på hur en godkänd fisk ser ut? Kolla på denna länken det är en riktigt bra guide hur du ser skillnad om fisken är utlekt eller blank.

När du ska fotografera en fisk, ska fisken placeras intill en (ej över) måttstock, tumstock eller måttband tillsammans med ditt spö. Även "veckans föremål" ska vara klart synligt på bilden (läs mer om föremålet nedan) Fotografera rakt uppifrån. Det är viktigt att det är bra skärpa i fotot, suddiga bilder godkänns ej.

Vid anmälan av en fisk, ska man skriva sitt för och efternamn, fångstmetod och i vilket län fisken är fångad.

Om det finns möjlighet att få en bild när du håller din havsöring, så kommer vi att utse "snyggast foto" när tävlingen är avslutat. Vinnaren kommer att bli belönad med ett Westin W8 haspelspö (värde: 6549:-).

Samtliga bilder förbehåller vi oss rätten att publicera på socialamedier och vår hemsida.

Vi tycker det är viktigt att man ska kunna ta hem en matfisk, men i Sportfiskegiganten Seatrout Open så är det catch & release som gäller. Ser fisken inte levande ut på bilden så kommer den oberoende juryn inte att godkänna havsöringen.

Varje vecka kommer vi att skriva ut på vår Facebooksida ett föremål som ska placeras vid din fisk när du ska fotografera den. Detta gör vi för att unvika ev fusk. DENNA VECKA ÄR FÖREMÅLET EN HANDSKE!

Havsöringen ska ha blivit fångad från kusten (i havet) med vadarbyxor eller från land. Tillåtna metoder är spinn / haspelfiske, flugfiske samt kastdopp / bombarda. 

Varje vecka kommer vi att visa resultat listan på denna sidan nedan och på vår Facebooksida.

Må bästa kustfiskare vinna!!

ANTAL DELTAGARE JUST NU: 71 STYCKEN

Ledare: Frank Gustavsson med 135 cm

Rapporterade fiskar: 

Frank Gustavsson: 70 och 65 cm Spinn Gotland (135 cm)

Kenny Cronhamn: 70 cm och 63 cm Spinn, Gotland (133 cm)

Micke Karlsson: 68 och 62 cm Spinn, Skåne (130 cm)

Magnus Svensson: 62 och 56 cm, Spinn Gotland (118 cm)

Bishar Bogdanov: 66 cm, Spinn, Skåne. (66 cm)

Thomas Jensen: 52 cm, Fluga Skåne (52 cm)